Producten

Vanuit het door Stichting ‘De Brabantse Hoeders’ in 2014 geïnitieerde project ‘De Brabantse vlag’ wordt een aantal producten op de markt gebracht. Op deze pagina vindt u een overzicht van die producten en de verkrijgbaarheid.


Sokken ‘Brabantse vlag’

In april 2014 presenteerde een afvaardiging van Stichting ‘De Brabantse Hoeders’ het eerste product in dit kader: sokken met het motief van de Brabantse vlag aan de Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant, de heer W. van de Donk.


Sokken P1110088 klein

Brabantse sokken voor Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, april 2014.

Sokken 2


Dichtbundel ‘Brabants vlag historiek en gedichten’

Op initiatief van Pien Storm van Leeuwen, lid van de Stichting De Brabantse Hoeders hebben zeventien dichters zich gebogen over het Brabantse en zijn vlag. De poëzie die hieruit voortkwam biedt verrassende associaties en ademt warmte, souplesse en dynamiek. De bundel bevat na een korte geschiedenis van de vlag van de provincie Noord-Brabant gedichten van Olaf Douwes Dekker, Albert Hagenaars, Bauke van Halem, Catharina Boer, Christina Guirlande, Jasper Mikkers, Kees Hermis, Pien Storm van Leeuwen, Frans A. Brocatus, Kees van Meel, Marijke van Hooff, Peter Korsman, Rick Baggermans, Ronella Moser, JACE van de Ven, Willem van de Vrande en Peter Luykx. De dichtbundel werd op 22 juni 2014 in Oisterwijk gepresenteerd op een dichtersfestival in het kader van de kunstmanifestatie Kunst en Bomen.


Dichtbundel
Dichteres en hoeder Pien Storm van Leeuwen presenteerde in juni 2014 de dichtbundel (foto: Paul Spapens).


De bundel (48 pagina’s) is in beperkte oplage gedrukt en, zo lang de voorraad strekt, te bestellen voor € 7,50 incl. verpakkings- en verzendkosten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Prentbriefkaart Brabantse vlag

Gekoppeld aan de activiteiten rond het project “De Brabantse vlag’ heeft de provincie Noord-Brabant een prentbriefkaart met de afbeelding van de Brabantse vlag uitgebracht.

Prentbriefkaart

Deze kaarten zijn helaas niet meer verkrijgbaar.